Selecteer een pagina

NIK – ResCon

CONCEPT & UX DESIGN

Voor ResCon heb ik vanuit mijn opleiding in een groep een digitale toolkit bedacht en ontworpen.

De vraag vanuit ResCon was een digitale toolkit die naasten van mensen met een psychisch probleem kan helpen. Dit kan zijn door contact te hebben met andere naasten om zo beter begrepen te worden en tips uit te delen, maar het kan ook een informatievoorziening zijn. Wij hebben ervoor gekozen om ons te richten op het sociale aspect omdat we denken dat hier een grotere uitdaging in zit.

Als concept hebben we NIK (Naasten in Kracht) ontwikkeld. NIK is een chatbot, Facebook, Whatsapp en Tinder in een. Je maakt een profiel d.m.v. de chatbot, zo kunnen we informatie geven waarom we bepaalde zaken vragen. Dit omdat de doelgroep zich zorgen maakt over hun privacy. Verder ontstaat er een profiel, kunnen de naasten d.m.v. een soort LinkedIn/Tinder nieuwe vrienden maken en komen er updates van deze vrienden op hun social feed. Het belangrijkste aspect van de app is om de drempel tot het maken van nieuwe vrienden die door hetzelfde heengaan als jij laag te maken zodat de naasten makkelijk van elkaar kunnen leren in de nieuwe omgeving.

Ik heb voor deze opdracht geholpen bij het concept, heb een Customer Journey Map opgesteld, een rationale geschreven en heb het ontwerp van de app samen met Denise Brouwer gemaakt en getest.

Wil je zelf ook een website of app laten ontwerpen? Neem dan contact op!

Rationale NIK - DitisRoos

BEKIJKEN:

Andere projecten

Twenty50

Webdesign & Branding

24Kitchen

Concept & (UX) Design

Praxis

UX design

Rooster Road Productions

Webdesign & Branding