Selecteer een pagina

YOUNews – School voor Journalistiek

WEBDESIGN

YOUNews mock-up DitisRoos

Voor de School voor Journalistiek heb ik een nieuwsplatform ontworpen en in elkaar gezet met de naam YOUNews. Op dit platform kunnen studenten per klas nieuwsberichten plaatsen en zo als groep als redactie samenwerken.

Voor de School voor Journalistiek, van de Hogeschool Utrecht, heb ik een nieuwsplatform ontworpen en gebouwd in WordPress. Ik heb voor WordPress gekozen omdat de studenten hier al bekend mee waren en dit een vrij makkelijk platform biedt. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van het thema Newspaper, dit werkt ook fijn voor de studenten. Per klas is er een eigen plek op het platform en de eindredacteur kan de website aanpassen en bijvoorbeeld de eigen groepsfoto toevoegen op de homepage. Per categorie is er een aparte pagina en er zijn natuurlijk vele nieuwsberichten. Voor deze nieuwsberichten heb ik een template gemaakt. In dit template komen gerelateerde berichten, populaire berichten en de laatste berichten overzichtelijk bij elkaar. Ook staan de social media boven- en onderaan de pagina en is er een contact- en colofonpagina.

De uitdaging bij dit project was het werken met een grote organisatie zoals de HU, omdat onderdelen langs veel mensen moeten. Gelukkig heb ik dit project voornamelijk met 3 anderen kunnen doen en heb ik de rol van ontwerp en bouw op me genomen. Hier waren ze erg blij mee omdat het erg druk was in de zomervakantie.

Ik vind het fantastisch om te zien hoe de studenten gebruik maken van het nieuwsplatform en ik hoop dat ze mooie artikelen kunnen schrijven als redactie!

 

Wil je zelf ook een website of logo laten ontwerpen? Neem dan contact op!

YOUNews homepage - DitisRoos
YOUNews categorie - DitisRoos

BEKIJKEN:

Andere projecten

twenty50 website

Twenty50

Website & Branding

VIA AV

VIA AV

Website

BG Audio

Website

Rooster Road Productions

Rooster Road Productions

Webdesign & Branding